Publicerad 2022-10-26 22:54
Chrflo20221026 192200 0522
Matchreferat Göteborg- HV71 26 oktober 2022.

Första perioden

Pucken släpps och ghc vinner tekningen. Göteborg rusar in i HV71 zon och efter 13 sekunder får Jennifer Costa pucken och gör 1-0.

Göteborg får energi skapar ytterligare en möjlighet, men HV71 vänder spelet och letar efter kvittering.

Båda lagen skapar lägen som stundtals blir farligt, målvakterna håller undan.

Efter mycket tryck från HV71 som desperat försöker komma närmare ett mål, vänder spelet och Kajsa Armborg får en chans men missar mål.

12:48 åker Andrea Dellblad in i en närkamp och försöker hindra sin motståndare och får en utvisning med sig, två minuter Tripping.

HV71 ställer upp i powerplay och Göteborg försöker rensa undan. Men efter en minut in kommer Jenna Rauno inpå mål då försvaret går bort sig och gör 1-1.

Göteborg försöker skapa chanser för hitta ett ledningsmål men HV71 håller undan. Spelet böljar fram och tillbaka när Charlotte Wittich i HV71 utvisas två minuter för slashing.

Hemmalaget ställer upp och får till ett anfall, men inget hinner blir farligt och signalen ljuder och första perioden är över.

Skott: 6–10

Andra perioden

Ghc får börja med powerplay, men det är HV71 som tar första anfallet. När Göteborg får pucken och kommer in i HV71:s zon får Jessica Belanger pucken och skjuter ett skott som är oerhört nära att gå in. Spelet fortsätter.

Minuten senare åker Anna Zikova ut två minuter för charging. HV71 får en möjlighet att utöka ledningen, med försvaret är starkt och Göteborg klarar av utvisningen.

Göteborg hinner knappt bli fulltaliga när Molly Eljas åker ut för tripping och HV71 får spela fortsatt powerplay. Göteborg försvarar sig dock bra och låter inte HV71 få några vassa chanser.

Fast HV71 håller fortsatt högt tempo och Göteborg får fortsätta att försvara sig.

10:23 ska Rebecka Brown blockera en hv-spelare men fastnar med sin klubba och utvisas två minuter för hakning.

HV71 bygger upp sitt anfall men det är Loryn Porter som ser till så att resultatet står sig.

Fast HV71 håller ett fortsatt grepp om hemmalaget och 13:22 är det Anna Zikova som åker ut för fasthållning.

Efter halva utvisningen spelar HV71 bort Göteborgs försvar och Ariane Julien gör 1-2 efter en passning från Jenna Raunio.

Ghc jagar kvittering och lägger in en puck som Sarah Gaiser är ytterst nära att skjuta in. Spelet vänder och det är återigen HV71 som har kommandot. De får ytterligare ett anfall innan perioden är slut.

Skott: 5-19

Tredje perioden

Pucken släpps och Göteborg inleder jakten på en kvittering. Men det hinner inte gå mer än 39 sekunder då Hilda Svenson gör 1-3 med ett skott mellan benen på Porter.

Minuten senare gör Jennifer Costa 2-3 efter att Jessica belanger serverat en läcker passning.

Två minuter in i perioden är det HV71 som åker på en utvisning. GHC hinner knappt inleda och slarvar med pucken då Sanni Hakala kommer fri mot Porter och sätter 2-4 mellan benen.

Lite surt för Göteborg som får fortsätta i uppförsbacke.

HV71 kopplar ett litet grepp om matchen och trycker tillbaka hemmalaget.

Göteborg har något svårt för att ställa om sina positioner, men Loryn kan rädda upp situationen.

Med 4:18 kvar av perioden kommer Mira Jungåker in i zonen och skjuter ett skott från blålinjen som olyckligt letar sig in bakom Porter.

Efter tar Göteborg ut målvakten för att försöka skapa något med spel sex mot fem.

Anna Zikova skjuter ett skott som går in, men domaren dömer bort för att en spelare befunnit sig i målgården.

GHC fortsätter att spela med tom målbur men kommer inte närmare än så.

HV71 vinner matchen och det är bara att ta nya tag på lördag, då möter vi AIK kl.16:00 i Angered arena.