Klubbhistoria

Göteborg Hockey Club bildades i februari 2014. Inledningsvis fick klubben värdefullt stöd av Frölundaikonen Fredrik Pettersson. Samarbetet med Fredrik innebar att Salming Hockey blev huvudsponsor till Göteborg HC. Året efter stod Angered Arena klar och blev en given mötesplats och arena för att bredda intresset för ishockey hos invånarna kring Angered.

Göteborg HC bildades för att skapa en idrott för alla där ingen skulle behöva avstå från att spela ishockey pågrund av ekonomiska skäl. Klubbens mål har redan ifrån början varit att ha så låga kostnader som möjligt för att alla ska kunna spela ishockey.

Göteborg HC ville bredda mångfalden inom ishockeyn genom att skapa bättre förutsättningar för tjejer, särskilt i Göteborgs yttre stadsdelar som exempelvis Angered.

Från 2014 fram tills idag har vi gått vi från att vara ca 40 spelare till omkring 200 spelare. Klubben fokuserar på tjej- och damhockey, men välkomnar även killar. Hos oss är alla välkomna att träna!

När vi startade klubben så var damspelarna med och formade vår värdegrund. Det var viktigt att klubbens arbete skulle baseras utifrån spelarnas och medlemmarnas vilja.


Hockeyträning med blandade lag från Göteborg HC. Foto: Marcus Johansson


Vår värdegrund är kärnan i vårt arbete för att utveckla ledare, spelare och individer. Göteborg HC tar ett aktivt socialt ansvar, vår hockeyskola är aktiv i nordöstra Göteborg. Hockeyskolan är kostnadsfri och alla barn får låna utrustningar gratis.

2017 tog klubben klivet upp i SDHL. Satsningen på ett elitlag i SDHL skapar kvinnliga förebilder för de yngre tjejerna i dem andra lagen.

2017 påbörjades även arbetet med att bygga upp Paraishockeylag för att ge funktionsvarierade möjligheten att spela hockey. Målet är att skapa en mötesplats där alla får chansen att utvecklas som hockeyspelare.


Paraishockeyträning. Foto: Lars Ingwallzén


I augusti 2019 inledde Göteborg HC ett internationellt samarbete med ett damlag ifrån Saudiarabien, Jeddah Ice Sports Club. Damlaget från Saudiarabien besökte Göteborg under två veckor och fick vara med på träningar i Angered Arena och göra olika studiebesök hos våra sponsorer.

Samarbetet innebar nya möjligheter och kontakter för att ta ytterligare ett steg mot en mer jämställd ishockey.


Träning med Jeddah Ice Sports Club. Foto: Mikael Hjertquist


Säsongen 2022/2023 valde klubben att dra sig ur SDHL för att istället satsa och fokusera på barn och ungdomsverksamheten samt Paraishockeyn.

Föreningens mål är att skapa möjligheter för alla, oavsett kön, att utöva och leda idrott. Tolerans och jämställdhet är målet.

Md klubb2014
Md grasroten annons hemsida
Md ladda ned
Md youtube bild
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub