Ny tränare för SDHL laget

Publicerad 2022-04-22 18:00

Vi är otroligt glada över att Snorri Sigurbergsson anställts som huvudtränare för vårt SDHL lag. I samtalen med Snorri har det blivit tydligt att vi har lyckan att anställa en tränare som är kommunikativ och som vill arbeta med att skata ett starkt lag där individerna utvecklas. Snorris ledarskap kommer att stärka hela klubbens verksamhet och vi tror att hans ledarerfarenheter inom ungdomshockeyn ska hjälpa oss att bli en ännu bättre klubb för alla.

Hej Snorri

Välkommen till vår fina stad och som ny huvudtränare för Göteborg HC, hur känns det?

Det känns mycket bra och spännande. Känns som att komma hem, då jag är uppväxt i Göteborg.

Nu kommer du att delta i arbetet med att bygga nästa års trupp, vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en ishockeyspelare?

Svår fråga att svara på. Men jag värderar spelare som sätter lagets framgångar högt men även en spelare som har en bra självinstinkt och vet vad man är bra på och vet vad man behöver förbättra och vet vart den vill.

Göteborg HC har uttalat att vi vill göra en omstart och bygga upp ett lag med en tydlig idé, hur tänker du kring att bygga ett lag med ett starkt VI?

Att bygga ett lag med ett starkt VI är ett måste för att lyckas på den här nivån samt att alla individer får möjlighet att utvecklas i gruppen.

Vad ser du mest fram emot med att träna vårt SDHL lag?

Svårt att säga något just nu men jag ser fram emot vara med och bygga laget samt planera säsongen. Längtar efter att köra i gång den planen och börja tävla.

Hur vill du stödja varje spelare att utvecklas till sin fulla potential som ishockeyspelare och människa?

Ge spelaren möjligheten att äga sin egen utveckling. Jag kommer att ha nära kontakt med spelarna och prata om vad de vill och få dom att reflektera över sina egna prestationer och att de kollar mycket på video för att se och utveckla sig själva.

Har du någon tränarförebild? Beskriv varför

Jurgen Klopp är en förbild för mig, jag är inspirerad av hur han behandlar sina spelare och alla runt om kring sig. Hans personlighet på och utanför planen lyser. Jag är otroligt inspirerad hur han har lyckats ändra kulturen i en så stor och gammal klubb. Phil Jackson är också en förbild, hur han lyckades så bra med ofta många stora stjärnor och personligheter i sina lag. Seden finns Milos Milojevic som började sin resa på Island och nu huvudtränare för Malmö. Sedan finns det tre islänningar, Arnar Gunlaugsson, förändrade sitt lag alltid var i nedre halvan av serien genom att börja arbeta som de stora klubbarna ändrade han mentaliteten hos spelarna och lyckades vinna både ligan och cupen hemma på Island, Óskar Hrafn är också en tränare som har lyckas med att ha en klar spelidé och han fick alla runt om kring att köpa den idén. Den sista jag kommer nämna är Kristianstads DFF tränare, Elísabet Gunnardóttir, en av få tränare ifrån Island som har verkligen lyckats som tränare inom dom stora sporterna. Hennes resa och karriär är mycket imponerande.

Ibland säger man att en persons förnamn speglar vem man är och Snorri som är ett fornnordiskt namn är ovanligt i Sverige och det betyder snurra och vildhjärna eller vildstyring, finns det anledning att vi ska vara oroliga?

Det är inget ni som klubb behöver oroa er över. Jag är en mycket lugn person och krävs mycket för att jag ska bli arg.


Berätta mer om dig själv

Jag är gift med Margrét Ýr Prebensdóttir och vi har två hundar, en heter Ronja och är två år som är en blandras 50/50 av Lhasa Apso och Pomeranian. Bob, nämnd efter målvakten Sergei ´Bob´Bobrovsky är en Yorkshire Terrier som är 5 månader gammal.
Tidigare klubbar som spelare? Jag har spelat i Mölndal Hockey, Björninn (nu Fjölnir) på Island, HC Liljan, Moss Hockey, Norge, Norrtälje IK, Spånga, Järfälla. Jag har även representerat Island som j18, j20 och A-landslaget. Mina tränaruppdrag har varit i Björninn, Spånga, huvudtränare för ungdomslag, Järfälla, huvudtränare för ungdomslag, Sollentuna, delad huvudtränare i j20 elit, AIK, assisterande tränare för deras SDHL lag, Isländska damlandslaget, assisterande tränare

Du är välkommen Snorri och vi ser fram mot att du ska börja arbeta med oss. Inom kort kommer vi att påbörja presentationerna av vår spelartrupp som vi tror mycket på under Snorris ledning. Snorri kommer att ha en stark ledarstab runt sig med assisterande tränare en taktisk coach, skridskoutvecklare, målvaktstränare, fystränare, videocoach, mental coach, materialansvariga, lagledare, sportchef, naprapat, medicinskt ansvarig

Jan Mellgren
Md klubb2014
Md grasroten annons hemsida
Md ladda ned
Md youtube bild
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub