Chrflo20220917 153434 7621
Fotograf: Christian Flodin
Ett hårt pressande Luleå gjorde det svårt för Göteborg att komma ur egen zon.

Första perioden

Båda lagen inleder starkt och spelet böljar fram och tillbaka. 3.46 in i matchen drar Göteborgs Klara Seroiszkova på sig en utvisning och får sitta två minuter för illegal hit.

Luleå trycker på i anfallszonen och kommer som närmast ett skott i ribban. Göteborg klarar av att hålla tätt i boxplay, men Luleå fortsätter att trycka på.

De båda lagen känner på varandra och mycket tacklingar delas ut längs sargerna.

Luleå fortsätter att pressa Göteborg djupare ner och sätter ett stenhårt skott i stolpen. Till slut kommer utdelningen och Lisa Johansson kan skjuta in pucken bakom Nikole Jackson, 0-1.

Två min senare skjuter Luleå ytterligare ett skott i målramen och Göteborg får fortsätta att försvara sig.

15:16 får Luleå en utvisning då Klara Kenttälä får sitta av två minuter för fasthållning. Göteborg försöker komma upp i anfallszonen för att skapa lägen, men det blir ingen utdelning denna gången.

16:50 åker Luleås Daniela Pejsova på en interference-utvisning och Göteborg får spela fem mot tre i 26 sekunder. Fast Göteborg har svårt att komma ut ur egen zon och gör misstag på vägen, vilket får tiden att rinna ut snabbt.

Med tanke på Luleås övertag och skottsiffror så ska GHC vara nöjda att bara fått ett insläppt mål efter första perioden.

Skott: 4-17

Andra perioden

Luleå fortsätter på samma sätt som i första perioden och trycker på i anfallszonen.

Jennifer costa får dock fatt på pucken efter ett slarvigt pass från en Luleåspelare och tacklar sig ur egen zon, men skapar inget farligt läge.

3:57 in i andra perioden gör Luleå 0-2 genom Daniela Pejsova.

Knappt tre minuter senare gör Linn Peterson 0-3 på en liggande Nicole Jackson som tappat balansen och som chanslöst kunde rädda det skottet.

Frustationen ökar i hemmalaget och 7.16 in i perioden utvisas Molly Eljas för hakning.

GHC klarar av utvisningen trots Luleås intensiva anfallsspel. Fast Göteborgslaget har fortfarande problem med att bygga upp ett eget anfall för att lyckas få hål på Frida Axell i Luleåkassen.

11:53 åker en Göteborgsspelare och en Luleåspelare in i varandra och Luleåspelaren blir liggande kvar på isen, men som sedan lyckligtvis kan ta sig av själv till avbytarbåset.

Matchen fortsätter och 14:53 får Rebecka Brown en passning och kommer fri längs sargen och testar skott på Axell som lyckas stoppa den pucken också.

Därefter fortsätter Norrbottningarna att skapa tryck och som närmast skjuter man ett skott i stolpen innan periodvilan.

Skott: 2-15

Tredje perioden

Efter knappt 20 sekunder så har lagen skapat varsin målchans.

Två minuter in i perioden skjuter Luleå i stolpen ännu en gång (!).

Spelet vänder när Jennifer Costa får tag i pucken i egen zon, men blir blockerad av en Luleåspelare och spelet vänder.

05:45 åker GHC på en utvisning, det är Fumika Sasano som får sätta sig två minuter för fasthållning. Powerplay Luleå.

Flera lägen uppstår för Luleå, men Jackson i målet räddar skotten.

9:08 är det Luleås tur att sätta sig i utvisningsbåset, det är Jenna Pirttijärvi som åker ut 2 minuter för Delay of game.

Men utvisningen verkar knappast vara till Göteborgs fördel, då Noora Tulus gör Luleås fjärde mål 9:29. Ställningen 0-4.

GHC har fortsatt tufft att skapa något och får försvara sig mot gästerna som forecheckar högt upp i banan.

Luleå skjuter ett skott från blålinjen som först träffar ribban och som sedan Jackson räddar med utsidan (!) av plocken.

I slutminuten fortsätter Luleå att pressa hemmalaget och 19:36 gör Petra Nieminen 0-5 efter ett bortspelat försvar.

Närmare än så här kommer inte Göteborg HC denna lördagseftermiddag.

Skott 2-20

8 - 52 i skott talar sitt tydliga språk för matchen. Nu laddar vi om för en ny match nästa lördag, då möter vi AIK på bortaplan.