Fortsatt tufft när AIK gästade

Publicerad 2022-10-29 20:23
Thumb 2560 3
Anna Neuenschwander och Isabelle Leijonhielm under matchen. Foto: Marco Rimola / Marco Rimola Photography
​Matchreferat Göteborg HC - AIK 29 oktober 2022.

Första perioden

Båda lagen öppnar starkt och skapar lägen. AIK:s Amanda Andersson kommer in på mål och försöker trycka in pucken, men Loryn Porter kan hålla undan.

När Göteborg ska spela ur egen zon åker Filippa Whalfried på en Tripping.

AIK får spela powerplay och ställer upp sina positioner. Det dröjer inte länge innan Agata Sarnovska kan skjuta ett skott som Loryn först ser ut att plocka, men släpper in 0-1.

Strax efter åker Rebecka Brown ut för tripping och Göteborg får åter igen försvara sig. Med åtta sekunder kvar på boxplay kan Eve Savander göra 0-2. Tuff start för hemmalaget.

Göteborg försöker att komma till ett mer ordnat anfall, men AIK stänger till och spelet vänder.

Det är mycket spel i Göteborgs zon, men 09:21 åker Felicia Levin och ska ta pucken från en Göteborgsspelare och klubban hamnar lite fel och hon åker ut för tripping.

Göteborg får spela powerplay, men har svårt för att skapa något. Istället är det AIK som tar kommandot.

Fast Göteborg får sina lägen och Jennifer Costa åker in på mål och är riktigt nära att få in pucken.

Spelet vänder och AIK biter sig fast i anfallszon. Emma Eriksson i AIK får pucken och lägger in en pass till Felicia Levin som gör 0-3.

Drygt 30 sekunder senare är det dags igen och Aino Karppinen sätter 0-4 bakom Porter.

Efter det väljer Göteborg att byta målvakt och Nicole Jackson kliver in mellan stolparna.

Göteborg försöker att åka upp i banan för att skapa något. Med en minut kvar av perioden åker Alexa Mc Millan in med pucken i neutral zon och blir hakad av Leacy Aoife som åker ut två minuter.

Göteborg får spela powerplay, men hinner inte skapa så mycket innan periodvilan.

Skott: 6-15

Andra perioden

Göteborg får inleda i powerplay och jobbar sig genom anfallszon, men AIK klarar undan och blir fulltaliga. AIK vänder spelet och provar skott på Jackson, närmast prickar man stolpen innan Göteborg lyckas få ut pucken.

Kedjan med Gill, Costa och Mc Millan skapar tryck, men de kommer inte inpå mål. Däremot får de dock med sig en utvisning då Felicia Levin åker ut för Tripping.

Göteborg fortsätter trycka på men pucken vill inte in i mål.

Istället vänder AIK spelet och är ytterst nära att skjuta 0-5, men Jackson räddar med ena benskyddet.

När halva perioden är spelad åker Anna Neuenschwander ut för Illegal Hit och det är återigen powerplay för AIK.

Det är stormigt framför Jackson i mål då Stockholmslaget trycker på rejält, men Jackson räddar med nöd och näppe.

Efter det begär AIK timeout för att sedan fortsatt hålla ett högt tryck i sitt spel.

Men tolv minuter in kan Rebecka Sadecka i AIK sätta 0-5 efter att blivit framspelad av Emma Eriksson.

Nu är det tungt för Göteborg som har svårt att skapa något farligt. Med tretton minuter spelade åker Rebecka Brown ut för slashing och AIK får fortsätta att dominera. Jackson i mål är dock med denna gången och kan säkra Göteborgs utvisning.

Göteborg får kämpa för att hålla AIK på utsidan och Rebecka Brown får ett läge, men missar mål.

Minuten senare kommer Sarah Gaiser in i zon och skjuter ett skott som dock går utanför.

AIK kan kontrollera resten av perioden.

Skott: 8-15

Tredje perioden

AIK tar snabbt kommandot men Göteborg håller undan.

En minut in i perioden utvisas Rebecka Brown för Tripping och det är fortsatt uppförsbacke för hemmalaget.

AIK bygger upp sitt powerplay och spelar väldigt säkert mellan varandra, men Jackson kan rädda skotten innan Göteborg blir fulltaligt igen.

Hemmalaget provar på nytt att skapa något som kan förändra matchen.

Men 6:02 kolliderar Jennifer Costa med en AIK-spelare som först blir liggande på isen men kan resa sig upp senare och sätta sig i båset.

Det är färdigspelat för Jennifer Costa som får matchstraff (5+20 min).

Nytt powerplay för AIK, men det dröjer bara 17 sekunder innan Sara Säkkinen kan göra 0-6 bakom Jackson.

Det är fortsatt spel 4 mot 5 i drygt fyra minuter och Göteborg är rejält tillbakapressade när AIK anfaller gång på gång. Nikole i kassen gör däremot ett stort jobb för att hålla undan motståndarna.

Spelet fortgår och Göteborg får fortsätta försvara sig i egen zon. När man väl kommer ur sin zon så slarvar man och aik kan åter anfalla.

Tiden går och det finns inte så mycket mer för hemmalaget att göra innan matchen är över.