Bra försvarsspel och imponerande laginsats

Publicerad 2022-01-22 08:51

Fredagens match mot SDE slutade 2-3 efter en tät match. SDE var det bättre laget i spel med puck och pressade på ganska rejält under stora delar av matchen. Vårt försvarsspel var riktigt bra och vi lyckades oftast styra ut SDE från målet. När de fick chanserna var Sofia R i målet riktigt vass. Skottstatistiken 13-56 talar sitt tydliga språk. Det var Göteborg HC som inledde målskyttet genom Tereza R som fick ett friläge som hon avslutade med ett mycket välplacerat handledsskott. Fem minuter senare hade SDE gjort två mål och hade ledningen med 1-2. Fem minuter senare kvitterade vi till 2-2 genom Hana Haasova i 5-4 efter ett smart pass av Nissan Thynell. Andra perioden slutade 0-0 efter bra försvarsspel och perioder av bra spel i SDEś försvarszon. I tredje perioden lyckades SDE sätta 3-2 målet efter en markeringsmiss i egen zon. Sammanfattningsvis ser vi ett mycket bättre försvarsspel. Vi skapar chanser men behöver jobba vidare med att komma in på motståndarmålet med trafik framför målvakten. Det var härligt att se Tilda Antonsson på isen igen. Tilda var trygg och säker i sitt spel med pucken och med sin rutin styrde hon bort SDE spelarna på ett smart sätt. Även Emelie Cordoba måste lyftas fram, vår kapten visar upp ett smart spel, skapar sig själv tid med pucken genom smarta åkvägar. Emelie jobbar stenhårt och leder spelet i både försvars- och anfallszonen. Sofia Reideborn gör också en riktigt bra match. Sofia och Nicole Jackson är två målvakter som vi verkligen kan lita på. Matchen visar att den nya ledartrojkan och laget är på rätt väg och spelarna visar att de är ett lag som kämpar för varandra