Första halvan av årets säsong har nu spelats för tjejerna i Tjejlag Äldre.

Publicerad 2021-12-27 21:00
En höst som har varit väldigt positiv, visat på att vi har något riktigt bra på gång och framförallt visat vilka duktiga, dedikerade och grymma tjejer vi har i laget

Vi inledde säsongen med en träningsmatch mot Hanhals som vi förlorade med 2-3 och tjejerna kämpade på bra. Det var mycket spel i egen zon men vi räddades av ett bra försvarsspel och Meja i målet var som en mur och höll nere resultatet. Laget var ändå nöjd med sin insats, vilket vi tränare även var, så vi tog med oss erfarenheterna från matchen och byggde vidare på den inför säsongspremiären.


Den 30 oktober så var det äntligen dags för säsongspremiären och det hemma i Angered Arena. Vi möte ett välspelande och snabbt Skärgården/Varberg som bjöd på ett bra och roligt motstånd. Vi tog med oss erfarenheterna från träningsmatchen mot Hanhals och var bättre organiserade och höll igen i egen zon. Matchen slutade med en 3-4 förlust men insatsen från laget höll hög klass och de gjorde en strålande insats.


Vi gick sedan in i säsongens andra omgång mot ett starkt Hovås som drog det längre strået och vann med 5-1. Tjejerna kämpade som vanligt på och gav sitt allt men ibland räcker det tyvärr inte hela vägen. Men tilläggas ska göras att sist vi spelade mot Hovås var resultatet något helt annat, då förlorade vi med 18-2, så matchens förlust var en väldigt stor vinst för laget.


Och så var det äntligen dags för revansch mot Hanhals och vilken revansch tjejerna bjöd på! De var en snabb och välspelad match med en stark offensiv och ett målkalas för vår del då laget vann med 5-1. Detta var även den första vinsten för Tjejlag Äldre i seriespel under de tre år serien har funnits vilket visar på att vi har något riktigt bra på gång och att tjejerna tar lärdom av sina förluster och gör det bästa av dem.


Dags för fjärde omgången och sista inför juluppehållet, en match mot ett revanschsuget Hanhals i Kungsbacka. Laddade och med senaste matchen i minnet så fortsatte tjejerna sitt spel där de slutade förra. De var starka, snabba och välspelande samt hade en inställning som gjorde att de putsade lite på resultatet från förra matchen och vann med 7-0! Vi fick låna in spelare från Hovås då vi hade mycket sjukdomar i laget, så ett extra tack till Emelie Palo och Ella Hellman.Som ni kan läsa ovan har säsongen bjudit på ett fantastiskt spel och glädje från våra tjejer. Vi tränare kan inte annat än säga att vi är otroligt stolta över laget och den kamratanda som de har byggt upp tillsammans och som har lett till att vi har kunnat vända trenderna från föregående säsonger och går in i uppehållet med två fina vinster.

Tjejerna är verkligen måna om varandra, ser till att alla är en del av laget och framför allt de har kul på isen! Vi tar med oss detta inför säsongens fortsättning i vår ch önskar er som följt oss en God fortsättning och ett Gott Nytt År!

//Tränarna Diego Medina, Kim Oscarsson och Pontus Ringsbacka

Diego Medina
Md klubb2014
Md grasroten annons hemsida
Md ladda ned
Md youtube bild
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub