Äntligen fick vi spela GP pucken

Publicerad 2020-01-26 20:15
Lördag den 25 januari så spelade vi GP Pucken för tjejer och det var första gången som föreningen deltog med ett eget lag. Det var ett trött och nervöst men väldigt förväntansfullt lag som tidig lördag morgon samlades i Angered Arena för spel i Kungsbacka Ishall.

Sara tog upp speltavlan direkt i bilen och snackade taktik med Nora och Nadin i baksätet medan Niko var mest nevös över hur hårda skott alla lag kunde skjuta. Men alla var riktigt taggade och såg framemot en heldag på isen.Väl framme var det ombyte på en gång som gällde då vi hade första matchen mot just Hanhals klockan 9.00.

Efter en stund med taktiksnack från tränarna Carl och Diego så var det dags för nedsläpp. Efter två minuter får Maya sig en smäll och får gå av isen där hon får hjälp av sköterska som tar hand om henne. Det tar några minuter sen är hon ute på isen, kämpen Maya! Men sen händer nästa sak, Niko får sig en smäll på baksidan av låret och måste kliva av isen. Det visar sig att han inte kan fortsätta matchen och vi står utan målvakt men då kliver Hanhals in och lånar ut deras målvakt till oss! Matchen fortsätter och det står 3-1 till Hanhals när Niko kliver av isen. Vi kämpar vidare men orkar inte riktigt hela vägen mot ett starkt Hanhals som tillslut vinner matchen med 8-1. Göteborg HCs målgörare är Sara som stänker in 2-1 målet. Och matchens lirare blir Anna som tar sitt spel till en ny nivå!

Väl inne i omklädningsrummet igen börjar vi ladda inför nästa match igen samtidigt som Niko inte vill fortsätta i mål efter den otäcka smällen. Men lagkamraterna pratar med Niko som ändrar sig och sätter laget framför jaget! Vi får även besked att Edward som spelar med Maja i Partille HC kommer ner och stöttar oss i mål till matcherna under eftermiddagen. Taggade efter att Niko visar att laget är viktigast går vi ut på isen och möter Troja/Värnamo. Matchen drar igång och direkt får motståndarna in ett mål bakom Niko. Men GHC kvitterar snabbt och det står 1-1. Det tar inte lång tid innan Troja/Värnamo tar tillbaka ledningen och sätter 1-2. Men efter det ser vi ett supertaggat GHC på isen som är snabba, starka och satsar järnet tillsammans och som snabbt kvitterar till 2-2. Vi fortsätter att dominera matchen och vinner tillslut med 4-2. Matchens målgörare är Lilly (2 mål), Sara och Ella. Matchens lirare blir Niko som fortsatte stå i mål och satte laget framför jaget.

Taggade och överlyckliga av en vinst samlar vi oss och äter lunch tillsammans. Alla sprudlar av glädje och är supertaggade inför nästa match mot Helsingborgs HC. Vi samlas innan matchen och tränarna säger till laget att fortsätta i samma anda så kommer vi ta denna matchen också. Till oss har även Edward anlänt och alla får extra energi av honom då han supertaggad på att få spela med oss. Vi går ut på isen och pucken släpps 13.50. Matchen är jämn och Helsingborg bjuder på bra motstånd. Men vi drar det längsta strået efter ännu en kämpainsats och vinner matchen med 4-3! Matchens målgörare är Sara (2 mål), Niko och Ella. Matchens lirare blev Edward som kämpade på i målet och såg till att vi fick med oss ännu en vinst.

Glädjen fortsätter sprudla i omklädningsrummet och tjejerna ser framemot dagens sista match mot ett starkt Gislaved IK. Vi passar på att ta de lugnt, äta lite mellanmål och titta på när de andra lagen spelar. Ella däremot passar på att ta sig en tupplur i omklädningsrummet vilket ger laget ett gott skratt!

Klockan tickar och det dags för dagens sista match. Tjejerna är nervösa igen och framförallt trötta efter att ha spelat 3 matcher med 8-9 utespelare. Men tränarna peppar igång tjejerna inför matchen och pucken släpps 16.30 mot Gislaveds IK. Det är ett starkt Gislaved men vårt lag bjuder på bra motstånd. Vi kämpar på och alla kämpar på den sista energi som finns kvar i kropparna gör allt den kan och lite mer. Vi får dock se oss besegrade och förlorar matchen med 9-0. Matchens lirare blev Maya för sin kämpaglöd och för att hon aldrig gav upp.

Cupen är slut och vi slutar på plats 3 av 5. Huvudena hänger lite efter den sista tunga förlusten men tränarna lyfter att laget har gjort en fantastisk turnering. Vi vann 2 av 4 matcher, vi gav aldrig upp, vi hade bara 8-9 utespelare och framförallt spelade vi som ett lag! Vi tackar även Linnea Nilsson som skulle har varit med och spelat (men som skadat höften) för att hon var med oss hela dagen och stöttade laget, tack!

Diego Medina, STOLT tränare av Tjejlaget Göteborg HC

Diego Medina
Md klubb2014
Md grasroten annons hemsida
Md ladda ned
Md youtube bild
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub