Publicerad 2022-09-17 10:12
Chrflo20220916 194803 6913
Matchreferat från matchen mot Modo.

Första perioden

Matchen hinner inte ens bli en minut gammal innan Modo gör mål efter slarv i försvarszon. Loryn Porter faller på rygg och Modo kan peta in pucken.

3:04 får Göteborg powerplay efter att Olivia Carlsson åkt ut för hög klubba. Göteborg lyckas dock inte skapa något som blir farligt för Modo.

Omkring 3 minuter senare gör Modo 0-2 i ett näst intill öppet mål, då Loryn åter hamnar på rygg och Jennifer Wakefield kan sätta pucken i nätet.

Tio minuter in får Modo ett friläge, men denna gången spikar Loryn igen kassen.

Minuten senare får Göteborg ett powerplay, då Jennifer Wakefield får åka och sätta sig två minuter för Slashing, men Göteborgslaget lyckas inte skapa något i power play.

18:50 åker Jennifer Costa ut för Tripping. Modo trycker på i anfallszon, Göteborg lyckas hålla tätt perioden ut.

Skott 4-14

Andra perioden

Modo inleder starkt och skapar flera lägen.

06:11 kommer Modo från egen zon och rundar GHC kasse och petar in pucken köksvägen. Brooke Hobson gör 0-3.

06:50 gör Modo ytterligare ett mål, denna gången är det Morgan Wabick som skjuter ett skott rakt framför kassen.

Ställningen 0-4

Två minuter senare får GHC ett powerplay efter att Tea Lökke Nyyberg åker ut för tripping. Det hinner inte gå mer än 7 sekunder innan nästa utvisning kommer för Modo. Lina Ljungblom får göra sällskap med sin lagkamrat då hon utvisas för Interference.

Göteborg får spela powerplay 5 mot 3, men det dröjer inte länge förrän Alexa Mc Millan drar på sig en onödig utvisning för slashing.

Men kort därefter åker Sarah Gaiser ut i Göteborg HC och Modo får en straff som missas.

11:40 in i perioden nätar Modos spelare Brooke Hobson för andra gången, 0-5.

15:58 åker Modos Emma Goding ut för en armbågstackling.

Göteborg får spela powerplay, men lyckas inte sätta pucken i mål.

Skott 9-20

Tredje perioden

Perioden svänger inledningsvis åt båda hållen, men 03:56 gör Modo 0-6 med ett skott från Lina Ljungblom mellan benen på Loryn.

Modo skapar fortsatt tryck och träffar ribban minuten senare.

7:09 åker Rebecka Brown ut för fasthållning, men resultatet står sig.

12:50 prickar Göteborg ett skott i ribban. Inget mål.

Matchen slutar 0-6 till Modo.