Säsongens första poäng mot Djurgården

Publicerad 2021-11-27 21:32

Inför dagens match mot Djurgården fanns en go känsla som sakta byggts upp under de senaste veckorna, Laget hade utöver det med sig bra känsla kopplat till situationer i från matchen mot HV71.

Matchen startade och första perioden vara en relativt jämn tillställning där första perioden slutar 0-0 och djurgården vinner skotten med 12 mot Göteborg 2. Skotten avspeglar inte spelet på plan, där är det jämnare. Djurgården har trots allt de vassaste chanserna men Sofia Reideborn matchen gigant visade tidigt att det skulle krävas lite extra för att lägga puck bakom henne idag.

Vi får under period 1 möjlighet till PP i 4 minuter men vi lyckas inte etablera något riktigt farligt på dessa 2 försök.

Vi är täta i försvarsspelet och plockar många gånger bort Djurgårdens ansatser och försök till avslut. Framåt är vi tunnare och här finns mer att önska under resten av matchen.

Period 2 blir en lika jämn och tät tillställning som första perioden, vi drar på oss 2 stycken utvisningar och ställs i BP mot ett av de bästa PP lagen i serien. Vi spelar stort och bra i båda Box play och står emot bra, Faktiskt riktigt bra i ett av dem där vi eliminerar Djurgården ifrån att komma in på mål. Bra tjejer.

Period 2 slutar även den 0-0 och DIF vinner skotten med 20-2. Sofia Reideborn fortsätter storspel mellan stolparna och håller ihop försvarsspelet med backarna på ett bra sätt.

Period 3 hinner bli 3.13 gammal när Djurgården hänger in 1-0 på lite tursamt eller lättsamt sätt, här bommar vi att plocka spelare och klubbor. Nu tänkte nog många att proppen skulle gå men vi står emot bra och 7.23 in i perioden får vi spela 5-3 och 1.01 in i PP så hänger vi in 1-1 genom Wiktoria Sikorska, assisterad av Andrine Furulund och Hana Haasova.

Resterande 11.36 blir lite avvaktande och avvägande spel där ingen riktigt vågar gå för det fullt ut. Matchen slutar 1-1 vid full tid och Vi får våra första poäng för säsongen. NU är frågan skall det bli 1 poäng eller 2 poäng?

Vi går nu in i 3-3 spel som skall avgöra matchen och för Er som kanske inte följer hockeyn så djupt så är det en sport med mycket statistik och i just 3-3 så talar statistiken för vinst till det laget som vinner tekningen. Djurgården vann tekningen och statistiken stärktes, Djurgården hängde in 2-1 34 sekunder in i sudden och tog därmed extra poängen.

Vi gläds åt att vi spräckt nollan och nu skall vi framåt och ta ännu mer poäng. Närmast så möter vi Linköping imorgon söndag kl.12.00.

Vi vill lyfta hela laget men Sofia Reideborn var matchens gigant med en räddnings frekvens på 95,56%.