Sara Åkerlund spelar för Göteborg HC nästa säsong

Publicerad 2022-05-20 12:30
Sara  kerlund portr tt hemsida
​Vi välkomnar Sara Åkerlund till Göteborg HC. En tävlingsinriktad och fysisk spelare som brinner för att hjälpa andra människor.

Hej Sara, välkommen som ny spelare i Göteborg HC, hur känns det?

Hej! Det känns pirrigt och spännande men framförallt roligt och jag är väldigt förväntansfull inför den kommande säsongen.

Familj; (även hundars ålder och ras)?

- Jag har nio helsyskon, två systrar och sju bröder. Jag är nummer sju i syskonskaran vilket innebär att jag har 6 äldre syskon och tre yngre. Jag äger en hund som heter Lily och hon är fyra år gammal. Hon är en blandras på 18kg.

Tidigare klubbar som spelare?

- Gällsta IK, Hudik HC, Björklöven IF, Skellefteå AIK

Vad kommer du att tillföra Göteborg HC som spelare och som person?

- Som spelare och person i Göteborg HC kommer jag att tillföra mycket energi både på och utanför planen. Sedan kommer jag att bidra med en stark tävlings- och träningsvilja både på och utanför isen.

Nu blir du med i nästa års trupp, vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en ishockeyspelare?

- Oj den här frågan är svår. Det finns många egenskaper som behövs hos en hockeyspelare men en av de egenskaper som jag tycker är allra viktigast är ödmjukhet. Det är inte det lättaste att tävla och konkurrera med sina lagkamrater varje träning och varje match men det ingår i alla lagsporter. Och min personliga åsikt är att det inte finns något härligare än att se ishockeyspelare som ständigt tävlar och kämpar men som är ödmjuk och ser laget bakom sig oavsett vilken roll man har.

Göteborg HC har uttalat att vi vill göra en omstart och bygga ett lag med en tydlig idé, hur tänker du kring din roll i att bygga ett lag med ett starkt vi?

- Trots att jag inte är den mest erfarne hockeyspelaren i laget så tror jag att jag kommer ha en nyckelroll i byggandet kring ett starkt" vi" på grund av andra livserfarenheter. Jag har på flera sätt och inom olika sammanhang lärt mig vikten av att ta hand om varandra för att lyckas nå de mål som man satt upp. Med anledning av detta så kommer min roll i byggandet för ett starkt "vi" innebära att uppträda på ett sätt som är gynnsamt för laget och att vara med och bidra både på och utanför isen för lagets bästa.

Vad ser du mest fram emot att spela i vårt SDHL-lag?

- Jag ser fram emot så många saker men jag ska försöka hålla mig kort på den här frågan. Först är jag otroligt tacksam över att få chansen att representera Göteborg HC men sedan ser jag fram emot att hamna i en utmanande träningsmiljö. Jag har nu fått chansen att utvecklas som individ och hockeyspelare och det sistnämnda är det jag längtar mest efter.

Vilka är dina främsta styrkor som spelare?

- Jag är en lagspelare och det brukar sägas att jag är snabb och har en bra skridskoåkning men förutom detta ligger mina styrkor i det fysiska spelet.

Vad vill du utveckla som hockeyspelare?

- Jag vill bli snabbare i spelet med puck och jag vill utveckla mitt skott.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

- Att det kommer bli tuffa och utmanande matcher med högt tempo

Har du en förebild? Beskriv varför.

- Pia Sundhage för hon är en ledare med ett mindset som är framgångsrikt och ödmjukt samt att hon lyfter fram vikten av att tro på sig själv och fortsätta kämpa för sina drömmar.

Vad är din passion?

- Min passion i livet är att hjälpa och lyfta andra så det är kanske inte så förvånande att jag valt att utbilda mig till gymnasielärare. Jag brinner för andra människor och tycker om se andra lyckas.

Något mer som kan vara bra att veta om dig för våra spelare och klubben?

- Jag älskar att prata och bjuda på mig själv.


Vi välkomnar Sara till Göteborg HC!

Mikael Gabrielsson
Md svs sdhl rgb
Md sponsorhuset
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub