Ny mental coach går in och stöttar SDHL-laget

Publicerad 2022-05-19 12:15
Göteborg HC välkomnar Barbro Sundberg som kommer in som mental coach för SDHL-laget.


Hej Barbro! Berätta lite om dig själv och ditt arbete som mental coach.

- Jag bor i Stenungsund på västkusten men reser en del i landet och eftersom jag jobbar med ett redskap som heter HRV kan jag coacha idrottare över nätet samt avläsa deras mentala tillstånd via en sensor i min dator.

Inom idrottsvärlden behövs det kunskap om hur man försätter sig i balans för att kunna prestera på högsta nivå. Samma sak gäller inom övriga livet, då stressen och prestationsångesten kryper på.

Jag vill presentera mig som en Mental Coach och jag är också licensierad HRV tränare. Detta gör att jag jobbar som Mental Sports Trainer och har alla idrottsgrenar som mitt arbetsområde.

Idag coachar jag allt från rally till konståkning, fotboll, hockey, innebandy, hästsport, segling, endurocykling, biljard och motocross.


Du har också skrivit böcker och har en ny bok på gång, vad handlar den om?

Min bok "Lystring Idrottsföräldrar och Ledare" fick stor uppmärksamhet då jag presenterade mina idéer kring hur man måste jobba med utbildning för ledare, tränare och föräldrar. Vi behöver få bort negativa, skrikande föräldrar och istället ge dem kunskap om vad ett barn/ungdom behöver för att må bra, ha kul och därmed stanna kvar i sin idrott så länge det går.

Ett viktigt och intressant arbete som jag gör är att se till att utbilda tränare i klubbarna. Jag jobbar med värdegrundsarbete där jag alltid vill ha med styrelse, ledare, aktiva och föräldrar.

Nu är nästa bok skriven och heter "Föräldrar För Framgång" där jag gjort 18 intervjuer med toppidrottsmän och kvinnor, alla med medaljer från mästerskap, om hur deras relation med föräldrarna var. Den röda tråden är tydlig och finns att läsa om i min bok.

Varmt välkommen Barbro till Göteborg HC!

Läs mer om Barbro på hennes hemsida, www.barbrosundberg.se

Mikael Hjertquist
Md svs sdhl rgb
Md sponsorhuset
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub