Fotofranz 2022 10 23 10704
Rebecka Brown gjorde Göteborgs enda mål. Lucas Norlin / FotoFranz
Matchreferat Modo - Göteborg HC söndag 23 oktober 2022.

Första perioden

Det blir andra dagen i rad som lagen möter varandra och det är ett revanschsuget Göteborg som vill spela annorlunda idag. Fast det hinner inte gå mer än en minut och elva sekunder när Modo skickar in en puck mot mål och Loryn Porter försöker slå iväg pucken men går bort sig och Lina Ljungblom kan servera Jaycee Magwood som kan skjuta 1-0 i öppet mål.

Modo tar kommandot och fortsätter att lägga puckar på mål, men Loryn räddar undan. Göteborg försöker komma ur egen zon för att bygga upp ett anfall, men det är Modo som är etta på pucken.

04:16 kommer nästa mål då Vendula Pribylova skjuter ett skott från blålinjen som passerar Loryn Porter, 2-0 är ställningen. Modo fortsätter på samma spår och anfaller.

Spelet vänder och det är Jennifer Costa som är puckförare och skjuter ett skott i benskyddet och returen hamnar på Rebecka Browns klubba och kan skjuta in reduceringsmålet, 2-1.

Matchen går vidare och båda lagen tävlar om att göra nästa mål. Det är dock Modo som ser aningen starkare ut och bryter igenom Göteborgs försvar och prövar skott, men Loryn är snabb med reflexerna. Kontringsspelet för Göteborg är dessvärre tunt och man orkar inte riktigt upp till att skapa nya anfall.

Istället så slarvas det och Göteborgs ena back lägger en felpass från egen zon till Jennifer Wakefield som blir helt ren framför mål och skjuter 3-1 upp i krysset.

Göteborg hamnar ännu en gång i underläge, men försöker spela sig ur egen zon och komma upp i Modos planhalva. Hemmalaget försvarar sig dock bra och spelet vänder och lägger en lång passning upp till Olivia Carlsson som åker ikapp medan Sarah Gaiser är strax före ska precis ta emot pucken när hon får Olivia Carlssons klubba i ryggen och faller in ena stolpen. Situationen går bra, men Olivia åker ut två minuter för Interference.

Powerplay för Göteborg och får möjlighet att jämna ut resultatet. De bygger upp sitt anfall och Jennifer Costa är nära att skjuta in en retur. Tiden rinner ut och Göteborg kommer inte närmare i detta powerplay och Modo blir fulltaliga.

Istället är det Modo som sätter fart på skridskorna och kommer inpå mål, men Loryn plockar skotten och perioden är över.

Skott: 17-6

Andra perioden

Båda lagen inleder perioden med varsitt anfall, men respektive målvakt spelar lugnt och säkert. Modo pressar ner Göteborg något mer och försöker komma inpå mål, men Göteborgsspelarna klarar undan och kan spela ut från egen zon.

Modo anfaller på nytt och är ytterst nära att peta in pucken vid bortre stolpen, men Porter sätter stopp för det.

Rebecka Brown får pucken och åker mot mål, men får ingen utdelning.

Istället vänder spelet och Modo biter sig fast i anfallszonen. Molly Eljas försöker hindra en Modospelare att passa vidare pucken och lägger fram sin klubba framför och håller fast Modospelaren, vilket resulterar i en fasthållning och två minuters utvisning.

Modo inleder sitt powerplay och passar pucken skickligt runt Göteborgs box. Till slut kommer skottet och Loryn räddar, men släpper retur för ytterligare två skott som hon räddar.

Modo fortsätter att lägga skott på mål, men Göteborg håller undan och spelar med fullt lag.

Spelet vänder och Jennifer Costa kommer upp längs sargen och provar skott. Modo kontrollerar sitt försvar och kan återigen pressa tillbaka Göteborg och bygga upp ett nytt anfall.

Modo spelar mycket längs sargerna och elva minuter in i perioden Ebba Hedqvist in en puck framför mål som Mira Hallin tar vara på och skjuter 4-1 upp i krysset.

Strax efter åker Maja Grundström in i anfallszon och fäller en Göteborgsspelare och utvisas två minuter för Tripping.

Spel fem mot fyra för Göteborg som försöker bygga upp sitt anfall. Rebecka Brown är den som är närmast ett skott i mål, men missar och Modo klarar sin utvisning.

Det är åter Modo som parkerar i Göteborgs zon och tröttar ut sina motståndare. Närmast kommer man ett skott i ribban men Loryn kan kontrollera situationen.

Till slut får Göteborg ut pucken och spelet vänder, men Modo kommer snabbt tillbaka.

Med lite mer än en minut kvar så ska Alexa Mc Millan åka bakom eget mål och rensa bort pucken och faller med pucken under sig och domaren höjer armen för Delay of game.

Powerplay för Modo.

Modo biter sig fast och matar skott på mål, men Loryn Porter ser till så att inga fler puckar passerar mållinjen.

Skott: 17-7

Tredje perioden

Modo inleder med några sekunders powerplay, men Göteborg håller undan i egen zon. Göteborg provar att skapa något men kommer inte riktigt in med alla spelare och spelet vänder.

Brooke Hobson lägger in ett skott som träffar stolpen och Loryn Porter får jobba hårt.

Göteborg har det tufft att komma ur egen zon och efter fem spelade minuter åker Rebecka Brown ut för illigal hit och får åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Modo ställer återigen upp och laddar skott på skott, men Porter gör några svettiga räddningar och Göteborg klarar utvisningen.

Även om Göteborg är fulltaliga har laget tufft att komma ut ur egen zon. Sarah Gaiser får dock en möjlighet men skapar inget farligt.

Istället är det Modo som ångar på och efter drygt halva perioden kommer Brooke Hobson inpå mål, men hennes skott blockeras och pucken landar hos Jennifer Wakefield som står helt fri och kan sätta 5-1.

Nu ser det tungt ut för Göteborg och det behövs ett mirakel för att de ska vända denna match. Jennifer Costa är den som kommer närmast ett mål, men skottet räddas i sista stund.

Modo fortsätter att trycka ner Göteborg och med drygt en minut kvar av matchen skjuter Brooke Hobson 6-1 mellan benen på Porter.

Spelet går vidare men till slut ljuder signalen och Modo tar hem andra segern i detta dubbelmöte.