Molly Eljas klar för Göteborg HC

Publicerad 2022-05-13 21:07
 10 molly eljas
Nyförvärven till Göteborg HC fortsätter att komma in för att forma nästa säsongs trupp. Här presenterar vi Molly Eljas som inte tvekar på att ta en tuff närkamp.

Hej Molly, välkommen som ny spelare i Göteborg HC, hur känns det?

Det känns superbra att få komma och spela med Göteborg HC. Att få komma och spela SDHL och få göra det i Göteborg känns som en stor utmaning där jag får chansen att ta nästa steg i min utveckling.

Familj; (även hundars ålder och ras)?

Mamma Kajsa och Pappa Mathias, storebror Max och lillasyster Mira. Två katter som heter Frans och Frodo.

Tidigare klubbar som spelare?

Moderklubb: Björbo IF

2015-2018 Vansbro AIK

2018-2019 Borlänge HF

2019-2022 Leksands IF

2021-2022 Sandvikens IK

Vad kommer du att tillföra Göteborg HC som spelare och som person?

Jag kommer att komma in med ett lugn i laget både utanför och på isen. Jag viker mig aldrig undan för en tuff närkamp och tar en och en annan smäll för laget och man kan alltid lita på mig. Jag är även en person med mycket glädje, så mina förhoppningar är att jag kommer tillföra ett och ett annat skratt.

Nu blir du med i nästa års trupp, vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en ishockeyspelare?

De egenskaper jag tycker är viktigast som hockeyspelare är att vara en bra lagspelare. Att alltid kämpa för laget och alltid gå in till 100%. Jag tycker även att det är viktigt att man hjälper andra för att de ska nå sin fulla potential och för att andra ska få en bra utvecklingskurva.

Göteborg HC har uttalat att vi vill göra en omstart och bygga ett lag med en tydlig idé, hur tänker du kring din roll i att bygga ett lag med ett starkt vi?

Jag tycker att det är superviktigt att ha en grupp som fungerar starkt tillsammans. Att stå tillsammans i både med och motgångar är något som behövs för att en grupp ska klara sig till slutet.

Vad ser du mest fram emot att spela i vårt SDHL-lag?

Jag ser mest fram emot att få lära känna nya spelare samt att få utveckla mitt spel. Jag vill som sagt ta nästa steg i min utveckling och bli en back man alltid kan lita på.

Vilka är dina främsta styrkor som spelare?

Mina främsta styrkor är att jag alltid kämpar till 100% och gör allt för laget. Att ta ett blåmärke kan vara värt det i slutändan om man får med sig tre poäng. Vad jag även tycker är en av mina styrkor är att jag alltid vill bli bättre, så att lyssna och ta till sig feedback från både tränare och spelare är något jag själv tycker jag är bra på.

Vad vill du utveckla som hockeyspelare?

Som hockeyspelare kan man alltid bli bättre på allt, det går inte att vara för bra på någonting. Det jag främst vill utveckla är att komma in i det snabba spel som är i SDHL och utveckla mer att ta snabbare beslut och snabbare passningar, men även att våga ta för mig mer på planen.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

Jag har höga förväntningar inför kommande säsong. Det ska bli otroligt kul att få spela SDHL och få ta nästa steg i min utveckling både som person och som hockeyspelare. Jag har även förväntningar på att laget vill ta nästa steg i Göteborgs utveckling och knipa en av slutspelsplatserna.

Har du en förebild? Beskriv varför

Min förebild har nästan alltid varit Niklas Kronwall som senast spelade i Detroit Red Wings innan han valde att lägga skridskorna på hyllan. En riktig kämpe, som inte vek sig undan för en rejäl tackling.

Vad är din passion?

Min passion är att leva ett liv där jag utmanar mig själv varje dag. Att ta steget att flytta så långt både från min familj och mina vänner visar att min passion för utmaningar och för att ta chansen att göra det jag vill mest finns.

Något mer som kan vara bra att veta om dig för våra spelare och klubben?

Jag är en glädjefylld person som mer än gärna skämtar runt med mina lagkamrater. Att ha roligt är nog det viktigaste för att man vill fortsätta spela.


Några ord ifrån vår Head Coach:

I Molly får vi en målmedveten ung tjej som älskar att tävla och ger allt för laget. Hon har den attityden som alla tränare vill att sina spelare ska ha.

Molly beskriver själv sina styrkor på ett bra sätt, hon är en tuff spelare som står upp för laget och alltid ger 100%. Vi ser i Molly en framtida svensk back som är med och utmanar på hög nivå.

Välkommen till Göteborg HC, Molly!

Mikael Gabrielsson
Md svs sdhl rgb
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub