Mimmi Gill ansluter sig till truppen

Publicerad 2022-05-12 19:00
 26 mimmi gill
Vi välkomnar Mimmi Gill till Göteborg HC. En lagspelare som visar vägen på isen.

Hej Mimmi, välkommen som ny spelare i Göteborg HC, hur känns det?

Jag är extremt peppad att byta miljö och komma till en klubb som Göteborg HC, det känns väldigt spännande och utmanande. Mitt första intryck av klubben är väldigt positivt och tryggt, och i år är jag övertygad om att klubben är på rätt spår för att göra sin bästa säsong någonsin.

Familj; (även hundars ålder och ras)?

Familjen består av min mamma, pappa och mina tre äldre bröder samt våra tre katter (Queenie 1 år, Neville 7år och Luna 8 år)

Tidigare klubbar som spelare?

Min moderklubb är Västerås IK där jag spelade tills jag var 16 år, sista säsongen i Västerås vart jag utlånad till Färjestad BK´s slutspel. Säsongen efter flyttade jag till Karlstad och Färjestad BK där jag nu varit i tre säsonger.

Vad kommer du att tillföra Göteborg HC som spelare och som person?

Göteborg HC kommer att få en dedikerad hockeyspelare som är mån om laget och klubben, som med engagemang och pepp lyfter laget i med och motgångar.

Nu blir du med i nästa års trupp, vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en ishockeyspelare?

Jag tycker att man som hockeyspelare ger 100% i alla lägen och förstår att man är en del i ett lag som lagspelare, sedan finns det inga genvägar att prestera på matcher utan det kräver hårt jobb och träning alla dagar.

Göteborg HC har uttalat att vi vill göra en omstart och bygga ett lag med en tydlig idé, hur tänker du kring din roll i att bygga ett lag med ett starkt vi?

Självklart har jag sett och läst om klubbens förra säsong men jag känner mig trygg i det arbete som klubben gjort för att förändra, där jag ser min roll som en spelare som kommer att visa vägen på isen med mitt fysiska arbete på träning och match men även på sidan av isen med min teamkänsla och lagmoral.

Vad ser du mest fram emot att spela i vårt SDHL-lag?

Jag ser fram emot att kunna ta nästa steg i min egen utveckling som hockeyspelare och samtidigt få bidra till att utveckla Göteborg HC inom SDHL i sin nysatsning

Vilka är dina främsta styrkor som spelare?

Man brukar beskriva mig som en vinnarskalle eftersom jag aldrig ger upp, annars ser jag mig själv som en fysisk hårt arbetande spelare som med blick för spelet är på rätt ställe och gärna lägger pucken på rätt ställe till mina medspelare, har ett tyst och hårt handledsskott som jag gärna utnyttjar och ser mig som en snabb och skridskostark spelare som jobbar lika hårt både offensivt som defensivt.

Vad vill du utveckla som hockeyspelare?

Massor eftersom jag inte tror på att man någonsin blir färdigutvecklad, men just nu jobbar jag mycket på att komma hela vägen in på mål.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

Jag förväntar mig en tuff och rolig säsong där både jag och klubben utvecklas.

Har du en förebild? Beskriv varför

Min storebror Hampus som spelade hockey i Västerås IK tidigare har alltid varit min förebild som hockeyspelare, minns speciellt att efter en sommarcamp i Västerås sett honom spela och jag direkt sa att jag vill också spela hockey, några veckor senare stod jag på isen själv och har gjort sedan dess.

Vad är din passion?

Ha ha ja om man spelar hockey på den här nivån så blir väl det Hockey som också är min passion, annars så är jag nog en lagspelare även privat och mina vänner är viktiga att hålla kontakten med.

Något mer som kan vara bra att veta om dig för våra spelare och klubben?

Jag är en öppen och ärlig lagspelare som säger till om det är något som jag tycker att vi som lag behöver jobba på tillsammans utanför det som sker på isen.

HeadCoach Snorri´s tankar:

I Mimmi får vi en ung och lovande spelare. Hon har gjort det bra i Färjestad och är nu redo att ta klivet upp till SDHL. Hon är en bra två vägs center. Hennes beslut är gjorda utifrån vad är bäst för laget, hon är en hårt arbetande lagspelare som sätter laget främst. Det ska bli både kul och spännande att följa Mimmis utveckling och bidrag till GHC kommande säsong.

Välkommen till GHC Mimmi!

Mikael Gabrielsson
Md svs sdhl rgb
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub