Göteborg HC vs Djurgården 2-3

Publicerad 2021-10-09 21:05

Denna lördagen bjuder på härligt storstadsmöte i Angered Arena. Djurgården har några segrar i ryggen,medans Göteborg fortfarande jagar säsongens första poäng. Detta borde borga för ett hett möte med stor inspiration för hemmalaget.

Göteborg HC inleder lite avvaktande mot ett Djurgårdens IF med gott självförtroende. GHC håller DIF på utsidan i stort sett hela tiden fram till 6.59. Spelet har till större delen varit parkerat i hemmalagets zon till dess, men då överlistas Sofia Reideborn med en liten petning av pucken mellan benskydden. Inget ont som inte har något gott med sig brukar man ju säga, och i det här fallet innebär gästernas 0-1 mål att GHC vaknar till och utmanar betydligt mycket mer. I en period med anmärkningsvärt få avblåsningar gör Djurgården sitt andra mål när matchklockan visar 19.24. En mycket fin styrning som är helt otagbar för Reideborn. Skottstatistiken i inledningsperioden blir 2-12 och gästerna leder med 0-2.

Efter ett böljande spel fram till 2.42 på klockan kommer matchens första utvisning som hemmalaget gör sig skyldig till. Utvisningen klaras med viss möda av utan ytterligare baklängesmål. Spelet är i stort sett parkerat i GHC-zonen med några enstaka utflykter tvärs över banan. Göteborg kommer allt starkare in i matchen och skapar en del. 11.26 tar Djurgården timeout då gästande coachteam verkar allt annat än nöjda med sitt lags insats under några minuter. GHC behåller dock mycket av initiativet och kommer i anfall efter anfall. Marginalerna är fortsatt inte på GHC´s sida och pucken håller sig utanför Djurgårdsmålet. Men viss utdelning ger det eftersom DIF drar på sig en utvisning efter 17.52. Inte heller denna gång lyckas hemmalaget slå mynt av den möjligheten, men glädjande är att det ser betydligt bättre ut i powerplay än det gjort tidigare. Periodsiffrorna visar att det skjutits skott på mål enligt följande: 10-14 som inte gett utdelning. 0-0 i perioden således.

Inledningen av slutakten är riktigt rafflande med flera fina anfall av Göteborg där framför allt Sandra Rannerud bjuder på vassa avslut. När siffrorna har tickat fram till 5.09 på matchuret betalar sig det fina arbetet när Tereza Radova reducerar till 1-2. Bara sekunder senare trycker även Hana Haasova in en puck i maskorna bakom Djurgårdens keeper. Kvitterat i Angered och matchen lever i allra högsta grad. Gästerna är i en sekvens strax efter kvitteringen ett stolpskott från ledning igen. Gästerna har återigen fått upp ångan, och spelet böljar fram och tillbaka en stund. 10.54 blir det en utvisning för hemmalaget. Föredömligt försvarsarbete med skottäckningar håller hemmamålet rent från puckar. Men ett trött försvar tvingas återigen dra på sig en utvisning som efter 1.21 blir ytterligare en. I spelet 3 mot 5 blir gästerna övermäktiga och 2-3 är ett faktum efter några sekunder. Återstoden av boxplay reder trötta göteborgare ut, men det har kostat på. Med drygt 1.28 kvar av perioden tar GHC Timeout för att dra riktlinjerna för kvitteringsjakten. Man etablerar sig i anfallszonen och Reideborn lämnar kassen, men kommer inte närmare poäng då tiden rinner ifrån Göteborg. Perioden i siffror bestäms till 6-20 respektive 2-1.

Förlusten till trots får detta ändå anses som ett litet steg tillbaka till en framtidstro som präglade säsongens inledning. Man förlorar skotten stort, 18-46, men väldigt stor del av gästernas skott var av den ofarligare karaktären. Positivt är även att man i större delen av matchen håller sig ifrån utvisningsbåset. Det är först när tröttheten sätter in som utvisningarna kommer.

3 stars of the game:

#3 Tereza Radova (Kraftfullt och rejält spel med sitt andra mål för säsongen) (1poäng)

#2 Sandra Rannerud (Staplar målchanser på hög. Är synlig över hela banan) (2poäng)

#1 Hana Haasova (Hennes formation bakom merparten av dom kreativa anfallen. Målskytt idag.) (3poäng)