Göteborg HC drar sig ur SDHL på grund av sportsliga och ekonomiska skäl

Publicerad 2022-11-02 12:35
Uttr de sdhl
Göteborg HC drar sig ur SDHL. Matchen mot HV71 är därför inställd (onsdag 2 november).

Det är med sorg och besvikelse som styrelsen efter samråd med vår nya sportchef konstaterar att Göteborg HC inte har sportsliga förutsättningar för att fortsätta spela i SDHL. Orsaken är att vi inte har tillräckligt många svenska spelare enligt de tävlingsbestämmelser som finns. Efter förra säsongen tappade vi många svenska spelare till klubbar i närområdet och under våren, sommaren och hösten har vi kontaktat ett stort antal spelare som har tackat nej till spel i Göteborg HC. Orsakerna är många men en huvudorsak är att vi som liten klubb med begränsade resurser inte har klarat av att möta de rättmätiga krav som spelarna ställer för den satsning spel i SDHL kräver. Förra säsongens omsättning i spelartruppen och negativa skriverier har också påverkat våra möjligheter.

Kvarvarande spelare kan från och med idag starta sitt arbete med att hitta nya klubbar att spela för i Sverige eller andra länder. Vi vill tacka våra spelare och ledare för allt arbete som de lagt ner under säsongen och vi hoppas att andra lag i Sverige snabbt kontaktar vår sportchef för att underlätta deras möjligheter till att spela i andra klubbar.

Göteborg HC har en omfattande verksamhet och vi fortsätter med hockeyskolan, våra tre tjejlag, och med träningen för de killar som finns i föreningen. Även parahockeyn, vårt nya division 4 lag (herrar) och rekreationshockeyn fortsätter naturligtvis också. Göteborg HC´s fina barn och ungdomsverksamhet växer och vi kommer att producera talanger för spel i SDHL och landslag inom några år men även för spel i lägre serier eftersom vi tror på ett livslångt engagemang inom Sveriges bästa idrott ishockey/parahockey.

Vi hoppas att vi redan inför nästa säsong kan starta om med ett seniorlag i en damserie. Vi fortsätter vårt arbete med jämställdhet och att ishockeyn ska vara en idrott för alla oavsett föräldrarnas ekonomiska förutsättningar.

Jan Mellgren
Md klubb2014
Md grasroten annons hemsida
Md ladda ned
Md youtube bild
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub