Göteborg hade fortsatt tufft att hitta mål

Publicerad 2022-10-02 18:33
0 chrflo20221002 145532 8570
Matchreferat Göteborg- Linköping 2 oktober 2022.

Första perioden

Pucken släpps och matchen drar igång. Efter en minut spelad lägger Linköping in en låg puck längs isen som är ytterst nära att gå in, men Nicole Jackson klarar.

Spelet vänder och istället är det Göteborg som kan skapa ett riktigt farligt läge som dock räddas undan.

Hemmalaget fortsätter att hålla i och jobbar sig uppåt i banan. De kommer dock inte till några avslut och Linköping kan kontra.

Linköping biter sig fast i anfallszon och bygger upp ett anfall och Thea Liodden kan avlossa ett skott efter en framspelning från Madelen Haug Hansen och som passerar Nicole in i mål när klockan står på 08:17. 0-1 till Linköping.

Linköping har fått energi och fortsätter att pröva skott på mål. Göteborg har som tidigare svårt att komma ut ur egen zon och får försvara sig på nytt.

Fumika Sasano får loss pucken och gör åkning upp mot Linköpings mål och provar skott som målvakten räddar men släpper returen och Fumika får en till chans att kvittera, men skottet blockeras av Sabina Eriksson.

15:57 åker Klara Seroiskova ut för fasthållning och Linköping får spela powerplay. Det dröjer inte länge innan Linköping kan utnyttja situationen och Nara Elia kan skjuta 0-2 bakom Jackson.

Göteborg försöker på nytt få till en kvittering, men istället är det Linköping som dominerar och fortsätter att trycka tillbaka Göteborgarna. Perioden går mot sitt slut och resultatet står sig.

Skotten: 8-13

Andra perioden

Det är Linköping som börjar bäst och lägger in upprepande skott på mål som Jackson klarar.

02:27 får Göteborg sitt första powerplay, då Alva Solberg åker ut för tripping.

Göteborg inleder ett anfall men Linköping försvarar sig och 3:45 får Marthe Brunvold sätta sig för hakning vilket betyder spel fem mot tre.

Fast tiden går och Linköping kan få tillbaka en spelare till på planen. Närmast är Anna Zikova som avlossar ett skott från blålinjen, men lyckas inte få hål på Sabina Eriksson i mål.

06:19 kommer nästa utvisning efter att hemmalaget spelat med för många spelare på isen och Julia Weckström åker och sätter sig två minuter. Det blir åter igen powerplay för Linköping och efter dryga minuten kommer Emilie Kruse Johansen in från tekningscirkeln och kan skjuta 0-3 bakom Jackson.

Nu är det rejäl uppförsbacke, men Jennifer Costa bryter sig loss och kan skjuta ett skott som dock räddas utav Sabina Eriksson.

Det är fortfarande dominans från Linköping och 12:20 kommer nästa mål då Haruka Toko kan peta in 0-4 vid vänstra stolpen.

13:25 får Jennifer Costa en brytning och kommer ensam mot mål men blir fälld och domaren blåser för straff. Jennifer åker med pucken mot mål och bränner av ettt skott som först ser ut att gå in med studsar tillbaka från insidan (!) av stolpen och ut. Mycket nära att pucken går in, inget mål.

Spelet fortsätter med en tydlig dominans från bortalaget, men samma Jennifer Costa åker längs sargen och provar skott utan framgång innan perioden är över.

Skott: 7-20

Tredje perioden

Perioden inleds med chanser åt bägge hållen, även det är Linköping som är etta på pucken.

7:26 kommer periodens första utvisning och Mimmi Gill åker ut för fasthållning och Linköping får spela powerplay.

Linköping inleder starkt och laddar ett par skott på mål, men lyckas inte överlista Jackson.

Istället vänder spelet och Göteborg kommer upp i banan i ett två mot ett-läge med ett avslut från Sara Gaiser som skjuter över.

11:31 kommer en dubbelutvisning då Rebecka Brown åker ut för Boarding och Emma Pfeffer visas ut för tripping, det är spel 4 mot 4.

Göteborg har svårt att skapa något bra och blir istället tillbakapressade när Ingrid Morset 13:02 lyckas sätta 0-5 bakom Jackson.

Göteborg kämpar på för att få hål på Linköping, men bortalaget håller undan.

Närmast är Mimmi Gill som tar sig genom försvaret på egen hand och skjuter ett skott som Linköpings-målvakten plockar.

Minutrarna tickar iväg och Linköping kan säkra segern den här söndagen.