Publicerad 2022-09-25 19:02
Thumb 2560
Matchreferat SDE - Göteborg HC söndag 25 september 2022.

Första perioden

Båda lagen börjar i ett lite avvaktande tempo då spelet vänder från ena zonen till den andra. SDE kopplar dock ett litet grepp om matchen och gör ett försök att bygga upp ett anfall, men skapar ett fåtal lägen.

Det blir mycket spel längs sargerna och inget farligt läge uppstår.

7:55 kommer första utvisningen för SDE då Mathea Fisher åker ut för tripping. Göteborg får dock svårt att komma upp i anfallszon för att skapa sig lägen. Tiden rinner ut fort och SDE blir fulltaliga.

Det slarvas en hel del med passningsspelet i båda lagen och tempot går ner.

13:41 är det Göteborgs Elvira Lindén som får sätta sig i utvisningsbåset för tripping. SDE bygger upp ett anfall, men inga vassa målchanser delas ut.

Efter att Göteborg blivit fulltaliga så fortsätter SDE trycka på och Isabella Löwenhielm skjuter ett skott mot Loryn Porters högra stolpe, men Loryn räddar med nöd och näppe.

Det händer inte så mycket mer innan periodpausen och första perioden blir mållös.

Skott: 17 - 4

Andra perioden

I andra perioden kommer SDE ut starkt och trycker tillbaka GHC i deras zon. SDE spelar pucken och kommer närmast med ett skott i stolpen.

Spelet vänder och Göteborg försöker komma inpå mål och Mimmi Gill skjuter ett lågt skott som träffar benskyddet, men lyckas inte få in pucken.

Istället så anfaller SDE och det blir åter mycket spel längs sargerna.

Hemmalaget trycker ner Göteborgslaget och Isabella Löwenhielm kommer upp från vänsterkanten och skjuter ett skott som går förbi högra krysset.

Göteborg vänder istället spelet och försöker komma inpå mål, men ingen utdelning kommer.

Efter att lite mer än halva matchen spelad fortsätter spelet att svänga kraftigt, även om SDE ser ut att ha ett litet övertag.

14:39 kommer periodens första utvisning och Rebecka Brown får åka och sätta sig för fasthållning.

SDE bygger snabbt upp ett anfall, men Loryn porter håller tätt. SDE fortsätter att skapa lägen, fast GHC försvarar sig bra och klarar av boxplayet.

Även om laget nu är fulltaligt så får Göteborg stundtals svårt att komma ur egen zon och lyckas inte skapa något anmärkningsvärt. Istället går tiden och det är ställningen är fortfarande 0-0 efter två perioder.

Skott: 19 - 4

Tredje perioden

Perioden börjar ganska likt i hur den andra perioden slutade, även om SDE är etta på pucken.

Efter en minut så ska Klara Seroiszkova hämta pucken bakom mål och inleda ett anfall men tappar pucken efter slarv och Andrea Kaspersen kan ta pucken och skjuta 1-0.

Göteborg växlar upp och försöker att kontra mot SDE. Dock så vill det sig inte och Rebecka Brown åker ut två minuter för hakning. Powerplay för SDE.

SDE pressar mot mål och Isabella Löwenhielm kommer riktigt nära ett mål, men Loryn porter håller tätt. Men SDE kommer inte närmare än så och Göteborg blir fulltaliga.

Göteborg försöker bygga upp anfallsspelet och lägger upp passningar i djupled. 09:23 kommer en ny utvisning efter att Maree Dijkema crosscheckat Sarah Gaiser. Powerplay för Göteborgslaget.

Göteborg vinner tekningen och passningen når fram till samma Sarah som nyligen fått en klubba i ryggen och kan skjuta in ett kvitteringsmål över axeln på SDE:s målvakt. Ställningen 1 - 1.

Spelet svänger fram och tillbaka. Båda lagen jagar intensivt efter ett ledningsmål.

12:27 så blir det Göteborgs tur att åka till utvisningsbåset för två minuter tripping för Rebecka Brown som fäller en spelare i SDE.

SDE inleder powerplayspelet och Julie Zwarthoed laddar ett hårt skott rätt på mål som Loryn plockar.

SDE fortsätter att lägga skott på mål, men Göteborg försvarar sig och klarar sitt boxplay.

Jakten på en ledning fortsätter och båda lagen hittar lägen som kan förändra matchbilden. Det är dock SDE som är närmast och har två puckar som snuddar på mållinjen.

Med en och en halv minut kvar tar Göteborg timeout för att försöka bli det laget som kniper tre poäng.

Fast Göteborg får fortsätta att jobba i egen zon och hålla motståndarna borta.

19:28 drar Göteborg på sig en utvisning efter att haft för många spelare på isen och SDE tar timeout för att försöka utnyttja situationen.

SDE lyckas få iväg två skott som Loryn blockerar och tiden är ute för den tredje perioden. Nu väntar förlängning.

Skott: 16 - 7

Fjärde perioden

SDE inleder med fyra spelare på plan mot tre i Göteborg som fortfarande har en utvisning.

Göteborg håller en tajt box i försvarszon, men när klockan står på 00:33 kan Mathea Fischer skjuta från blålinjen och pucken passerar Loryn Porter via högra stolpen. SDE vinner matchen med 2-1.

Vi konstatera att dagens resultat är mycket tack vare Loryn Porter som räddar hela 51 skott! Och Göteborg HC bärgar sin första poäng för säsongen.

Skott: 1 - 0

Nästa match spelas på lördag 1 oktober 16:00 hemma mot Djurgården.