Förluster mot Luleå på bortaplan

Publicerad 2021-10-31 18:25

Lördagens match Luleå - GHC.

Ett lite sargat GHC kommer upp till Luleå utan kapten Margot Möllersten och Centern Imola Horvath. Sista veckan har handlat om att sätta nya regler i försvarszon och vad är bättre än att se vart vi kommit än mot Svenska mästarna.

Vi hamnar ganska snabbt under press som vi har svårt att ta oss ur och Luleå får göra några tillsynes enkla mål, där vi går bort oss i försvarszon. Första perioden slutar 4-0 till Luleå och vi går in i andra perioden med en tuff uppgift att försöka komma in i matchen igen. Vi hamnar lite mer rätt i våra positioner i andra perioden och håller tätt bakåt. Framåt är det tyvärr uddlöst och de anfall vi skapar utmynnar inte i några direkta farligheter. Period 2 slutar 0-0. 3:e perioden blir en ganska stillsam tillställning som Luleå vinner med 1-0 och matchen slutar 5-0 till Luleå. Summering av matchen är att GHC förlorar linjerna, 50/50 situationerna och hamnar på rygg i flertalet situationer. Kampviljan måste upp och viljan att vinna varje situation måste infinna sig. Vi efterlyser mycket mer av ovan av samtliga på planen. Det finns där men nu måste det tas fram och vi måste vilja utmana ordentligt. //Mikael Gabrielsson

Söndagens match 9-3
Söndagens match började bra eftersom laget höll i hop försvarsspelet även om Luleå pressade på. Tyvärr finns det även idag mycket att önska vad gäller det spelet i egen zon och att vårda pucken. Alltför många förstapass tas om hand av Luleå och det skapar ständiga spelvändningar redan i egen zon och i mittzonen. Luleå tryckte på redan från start och det var tack vare Sofia Reideborn som vi var med i matchen. Luleås första mål kom efter 10 minuter genom matchens bästa spelare Noora Tulus som när matchen var slut hade gjort fyra mål. GHCŚ spel i 5-4 är inte bra och behöver förbättras avsevärt. Första perioden slutar 4-0 till Luleå och tyvärr är det felpass och dåligt markeringsspel som ligger bakom samtliga av Luleås mål. Skotten 20-1 till Luleå talar sitt tydliga språk. I andra perioden inleder Luleå med att göra två mål men sedan händer det ingen trodde var möjligt när Silvia B gör 6-1 efter 12 minuter på pass från Hana H. Göteborg HC fortsätter jobba på och tre minuter senare gör Tereza R 6-2 på pass från Emelie C. Luleå tar timeout men det stoppar inte Göteborg HC och två minuter innan perioden är slut gör Hana H mål på pass från Silvia B. Under tio minuter visar spelarna att de har kapacitet och att allt är möjligt.

Inför tredje perioden kändes det bra och att positiva saker skulle kunna ske. Men tre mål av Luleå i tredje perioden varav ett i spel 4-5 släckte det lilla hopp som tändes i tredje perioden. Sofia Reideborn var vår nästa spelare och kan inte lastas för något mål. Skottstatistiken 57-9 visar hur matchbilden såg ut. Nu väntar ett välbehövligt uppehåll för OS kval. Göteborg HC måste förbättra försvarsspelet, och spelet ut ur egen zon. Det här helgen var det många felpass i egen zon och för oorganiserat där backarna för sällan har avlastare i rätt position eller att de blir av med pucken. I spel 5-4 kan man knappast tala om spel det är i stort behov av förbättring från egen zon ända fram till anfallszonen. Kunskaperna finns hos ledare och spelare och nu är det bara att ta vara på uppehållet och visa att man är vinnare.