Förlust mot Brynäs

Publicerad 2021-10-17 03:37




Brynäs borta är tuffast möjliga uppgift i årets upplaga av årets SDHL. Göteborg har börjat se allt bättre ut på senare tid. Man börjar hitta motståndarmålet och har hittat bra system för att freda sitt eget. Motiverande tillställning i Gävle således, speciellt med hänsyn till att GHC saknar flera viktiga spelare idag. Wiktoria Sikorska, Klara och Ester De Jong kommer inte till spel idag vilket kan påverka framför allt offensiven.

Göteborg inleder övertygande utan inslag av begränsande respekt för storfavoriterna. 4.19 in i perioden tar GHC en väldigt onödig utvisning. Det tar 62 sekunder för starka BIF att utnyttja läget med ett distinkt mål bakom Nicole Jackson i GHC´s kasse. Göteborg har en hel del puckinnehav, men har svårt att komma till avslut. Brynäs har betydligt lättare att få gummitrissan mot gästernas mål, men första målet till trots gör Jackson det väldigt bra mellan stolparna. Brynäs utökar ledningen till 2-0 när klockan visar 16.12 då pucken på något märkligt sätt letar sig in bakom Jackson sedan hon tappat pucken hon precis räddat. I den sekvensen borde det funnits en back där och hjälpt henne få undan pucken. 14-1 i skott och 2-0 i mål visar tydligt bilden av GHC´s svårighet att komma till avslut, men prestationen i övrigt är ändå godkänd efter omständigheterna.

Det tar 2 minuter och 2 sekunder när GHC-bekantingen Hanna Thuvik alldeles för enkelt och omarkerat kan glida runt Jackson och målgården för att peta in pucken vid bortre stolpen. 3-0 stansas in i målprotokollet. Även 4-0 knackas in i samma protokoll efter 4.38 där Jackson ser ut att få en vridning på knät som tvingar henne att utgå skadad. Sofia Reideborn ersätter mellan stolparna. Det utdöms en straff för Brynäs vid 8.24 som Reideborn inte ens behöver rädda då pucken tappas i sista sekund. Efter 10.54 får dock Reideborn skrapa fram pucken ur maskorna efter att ha räddat, men pucken ramlar ner mellan benen och snöpligt in bakom mållinjen. 5-0 känns trist med tanke på hur målet kom till, men sådan är idrotten. 15-5 visar skottstatistiken vilket resulterat i 3 mål för BIF och 0 för GHC.

Powerplay för Göteborg får vi efter 2.45. Just den spelformen är något som GHC kan förbättra betydligt, den här gången är inget undantag. Det skapas egentligen ingenting den här gången. Matchuret har tickat fram till 6.59 när Brynäs utökar till 6-0. Även denna gång räddar Reideborn förstaskottet, men backarna är än en gång för långt ifrån situationen för att rensa undan pucken. 7-0 kommer ungefär en och en halv minut senare. Nu börjar man se att flera av göteborgarna börjar hänga med huvudena. Det är föga förvånande att hemmalaget även gör 8-0 när uret stannar på 11.50. När resultatet rinner iväg på det här sättet gäller det att försöka få med sig bra prestationer att ta med sig in i nästa match. Jag tycker att majoriteten av laget ändå fortsätter att tävla, vilket är viktigt för framtiden. Slutakten summeras med skotten 15-7 och målen 3-0

Idag klickar det inte i samarbetet mellan målvakt och försvar, vilket kostade några baklängesmål. Det positiva är att majoriteten av spelarna tävlar hela matchen, vilket är en förutsättning för att plocka poäng i matcherna. Det blir synbart när flera framstående spelare fattas, men det är inte därför man förlorar mot ett av ligans bästa lag. Matchen summerar vi med en matchstatistik som lyder 44-13 och 8-0.

3 stars of the game:

#3 Hana Haasova (Visar mycket goda intentioner och är synlig över hela banan) (1poäng)

#2 Tereza Radova (Den som skapar flest målchanser) (2poäng)

#1 Margot Desvignes (Energiknippe som tillför något hela tiden) (3poäng)

Ställning:

Sofia Reideborn 10poäng

Tereza Radova 10poäng

Margot Desvignes 9poäng

Sandra Rannerud 6poäng

Hana Haasova 6poäng

Emelie Cordoba 4poäng

Wiktoria Sikorska 3poäng

Linnéa Pettersson Dove 2poäng

Margot Möllersten 2poäng

Johanna Kellander 1poäng

Klara Seroiszkova 1poäng

Jonas Gers
Md klubb2014
Md grasroten annons hemsida
Md ladda ned
Md youtube bild
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub