Förlust med 2-5 mot HV71

Publicerad 2021-11-24 23:24

Trots förlusten med 2-5 mot HV71 fanns det mycket att glädjas åt vad gäller spelet. HV71 är ett homogent lag med tre bra femmor som har bra fart och ett bra passningsspel och de dominerade i delar av matchen. Nicole Jackson gjorde en mycket bra i målet och hon hade bra hjälp av backarna och forwards som spelade ett bättre försvarsspel än på länge. Alla backarna var bra men Maja Beverin och Sanna Augustsson ska ha extra beröm för sitt spel. Även Klara Seroiszkova visar stora kvaliteter när hon jobbar med full kraft. Margot Möllersten håller som vanligt mycket hög nivå. Även anfallsspelet var klart bättre än de senaste matcherna. Skottstatistiken 44-59 visar att Skottviljan var stor. Det var extra glädjande att se på spelet 5-4 i andra perioden där vi skapade många chanser som kom efter bra passningsspel. Vi ser fram mot matcherna framöver och vi hoppas att våra forwards ska öka farten med och utan puck. Margot Desvinges jobbar hårt och skapar chanser hennes skott i ribban i första perioden var värd ett bättre öde. Andrine Furulund jobbade också bra och visade vid flera tillfällen enormt stora kvaliteter som vi vill se mer av hennes mål visar även vilket otroligt bra skott hon har och som borde avlossas oftare. Tereza Radovas mål var också superbra. När Tereza börjar jobba med 100 procent kraft i varje byte kommer det att hända stora saker. Vi glömmer förlusten och tar med oss massor av lärdomar hur vi kan förbättra spelet ytterligare.