20221001 151025 mr424 3699
Matchreferat Göteborg HC - Djurgården 1 oktober 2022.

Första perioden

Båda lagen börjar bra och testar varsitt anfall på mål.

Efter fem minuter får Djurgårdens Julia Östlund ett friläge, men skjuter över målet.

Djurgården håller fortsatt högt tryck och skapar lägen som Göteborg får försvara sig mot.

Dock så roffar Göteborg till sig pucken till slut och spelet vänder. Närmast är Mimmi Gill som kommer inpå mål, men skjuter över.

Djurgården fortsätter att vara etta på pucken och skapar lägen men som inte blir särskilt giftiga för Loryn Porter i mål och spelet fortgår.

Sedan får slitvargen Jennifer Costa loss pucken och jobbar upp sig mot mål, men resultatet uteblir.

17:25 är det dags för matchens första utvisning. Filippa Wahlfried i Göteborg åker ut för interference.

Djurgården inleder sitt powerplay och snurrar runt i anfallet och försöker komma till skott, men prickar först stolpen.

19:17 kommer målet då Nicole Hall står fri placerad vid bortre stolpen och kan peta in 0-1.

Djurgården har ett övertag i spelet så här långt och det hinner inte hända så mycket mer innan periodvilan.

Skott: 3- 13

Andra perioden

Båda lagen börjar perioden starkt och spelet böljar fram och tillbaka.

Djurgården kopplar ett litet grepp och pressar ner hemmalaget något, men skapar inget som kan bli farligt.

Dock så har Göteborg det tufft att spela sig högre upp i banan och man får återigen försvara sig mot Stockholmslaget.

När klockan visar 7:00 åker Jennifer Costa ut för en hakning och får sätta sig två minuter.

Djurgården trycker på i sitt powerplay och kommer nära inpå mål, men Göteborg försvarar sig bra och klarar av utvisningen.

Det är dock fortsatt dominans från bortalagets sida, men det är tack vare Loryn mellan stolparna som resultatet står sig.

12:45 klarar inte försvaret hålla tätt längre och Lova Blom åker igenom försvaret och sätter 0-2 mellan benen på Loryn.

Spelet fortsätter till Djurgårdens fördel och 16:51 är det dags för Rebecka Brown sätta sig på botbänken efter att hållit fast en Djurgårdsspelare.

Djurgården spelar pucken i anfallszon, men Göteborg försvarar sig åter igen och undviker fler insläppta mål.

Djurgården har ett fortsatt övertag och kan pressa ner Göteborgslaget i sin zon innan perioden är slut.

Skott: 0-21

Tredje perioden

Båda lagen skapar lägen och det är framförallt Göteborg som inleder starkt för att få till en kvittering.

Fast det dröjer inte länge innan Josefin Jacobsen får tag i pucken och passar fram till Tanja Eisenschmid som kan sätta 0-3 på ett lågt skott längs insidan högra stolpen.

En minut senare är det dags igen när Göteborgsförsvaret går bort sig och Lova Blom kommer in på mål och kan pricka 0-4 mellan benen på Loryn.

Djurgården fortsätter att dominera och får ännu en gång utdelning och efter knappt en minut sätter Nicola Eisenschmid 0-5.

Efter det tar Göteborg timeout för att försöka komma in i matchen igen.

Men Djurgården ser istället ännu mer dominanta ut efter det och sätter ett hårt grepp om Göteborg i sitt anfallsspel och hemmalaget orkar inte upp i banan innan de måste åka för att byta spelare.

12:55 åker Jennifer Costa mot en Djurgårdsspelare och fastnar med sin klubba samtidigt som en tackling delas ut vid sargen. Costa åker ut två minuter för Tripping.

Powerplay för Djurgården och laget skapar ett högt tryck i anfallszon, men Göteborg klarar att hålla sig borta från ytterligare ett mål även om Djurgården fortsätter att pressa.

18:24 kommer en Josefin Jacobsen in runt mål och lägger ett skott som tar i benskyddet på Loryn som inte får kontroll på pucken och Josefin kan peta in returen vilket betyder 0-6 innan slutsignalen ljuder.

Skott: 3-21

Nej detta var inte Göteborgs match med tanke på att laget hade så svårt att komma in på mål och skapa tillräckligt med målchanser.

Imorgon är det ny match som väntar då kommer Linköping på besök. Nedsläpp kl. 14:00 i Angered Arena.