Anna Neuenschwander spelar för Göteborg HC nästa säsong

Publicerad 2022-05-17 14:30
Img 9971 kopiera
Göteborg HC välkomnar forwarden Anna Neuenschwander till nästa säsongs trupp. Anna går alltid in på isen för att ge allt och vill bygga en stark Vi-känsla kring laget.

Hej Anna, välkommen som ny spelare i Göteborg HC, hur känns det?

Det känns riktigt roligt att få vara en del i laget och följa resan med Göteborg HC omstart. Jag har redan sen tidigare haft tanken på att spela med Göteborg HC så nu är det dags. Sen älskar jag Göteborg och min syster bor där så det känns redan lite som hemma.

Familj;

Mamma Katrin, Pappa Urs, storebror Jan, storasyster Stina.

Tidigare klubbar som spelare?

Oj vad ska jag börja, min moderklubb är HC Davos i Schweiz, där jag är uppvuxen, sen har jag spelat med olika killag i Schweiz och senare med Damlaget ZSC Lions.

2019 flyttade jag till Linköping och spelade två säsonger där med Div 1-laget och fick också vara med SDHL-laget rätt så mycket.

Förra säsongen spelade jag med Trollhättefallens då jag ville testa något nytt.

Vad kommer du att tillföra Göteborg HC som spelare och som person?

Göteborg HC kommer få en spelare som alltid ger 100%, kämpar tills benen går av och som är väldig dedikerad och envis. Som person är jag väldigt ärlig vilket vissa personer uppskattar och vissa inte. Jag stöttar alltid laget och tycker det viktigaste är att alla känner sig trygga i laget och kan skratta tillsammans.

Nu blir du med i nästa års trupp, vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en ishockeyspelare?

Jag tycker att det är väldigt viktigt att man alltid ger allt oavsett om kroppen är trött eller inte. Attityden och inställningen man har är oerhört viktig. Du kan ha jättemycket talang, men om de två aspekterna inte stämmer så hjälper det inte. Sedan att man är en lagspelare är ju givet när man spelar hockey.

Göteborg HC har uttalat att vi vill göra en omstart och bygga ett lag med en tydlig idé, hur tänker du kring din roll i att bygga ett lag med ett starkt vi?

Alla vet nog att förra säsongen inte är något man vill göra om, därför är det oerhört viktigt att vi verkligen bygger detta lag på rätt sätt. Jag tror att det är oerhört viktigt att ha ett starkt vi. Klubben måste vara på första stället. Jag vill verkligen hjälpa till att bygga laget på bästa sätt och hur min roll kommer att se ut, det får vi se när det börjar närma sig.

Vad ser du mest fram emot att spela i vårt SDHL-lag?

Mitt mål har alltid varit att få spela SDHL. Så det ska bli väldigt roligt att se min utveckling och även lära mig från andra rutinerade spelare.

Vilka är dina främsta styrkor som spelare?

Jag skulle nog säga att jag är en hårt arbetande spelare som ger allt och försöker stötta laget så mycket som det går. Jag har bra spelförståelse då jag har mycket erfarenhet av tidigare klubbar. Sen är jag rätt så snabb på skridskorna vilket kan vara en fördel.

Vad vill du utveckla som hockeyspelare?

Mycket såklart då jag aldrig är nöjd med mig själv. Men främst mina skott och avslut.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

En lärorik och kul säsong. Förhoppningsvis kommer vi en bra bit på vägen med att bygga det laget som vi vill vara.

Har du en förebild? Beskriv varför.

Jag skulle säga min storebror har alltid varit en förebild för mig inom ishockeyn. Han spelar i högsta ligan i Schweiz och han har lyckats väldigt bra. Han är väldigt disciplinerad och hårt arbetande och har kämpat sig upp trots motgångar.

Vad är din passion?

Det är nog självklart ishockeyn. Om man tillbringar sin (lediga tid) med ishockeyn och har spelat många år, då är det ishockeyn som är ens passion.

Något mer som kan vara bra att veta om dig för våra spelare och klubben?

Jag är en lagspelare så vill att alla ska känna att det är kul att komma till ishallen och vara med varandra.

Head Coach ord om Anna,

I Anna får vi en målmedveten tjej som sätter höga krav på både sig själv och sin omgivning. Hon läser spelet bra och kan anpassa sig snabbt efter situationen. Hon är en tvåvägsspelare som jobbar över hela planen.

Välkommen till Göteborg HC, Anna Neuenschwander!

Mikael Gabrielsson
Md svs sdhl rgb
Md sponsorhuset
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub